Choď na obsah Choď na menu
 


Matej Koreň

2. 11. 2011

1/ Vrátime sa trošku do minulosti... ľudia ťa spoznali vďaka Slovensko hľadá Superstar 2 . Ako po čase hodnotíš súťaž? Neľutuješ, že si sa tam prihlásil?

M: Superstar bol rýchlokurz života. Spoznal som veľa ľudí. Na vlastnej koži som si mohol vyskúšať, akí tí ľudia sú, akí nie sú, akí dokážu byť alebo akí nedokážu. A čo je v živote naozaj dôležité a čo je dôležité menej. Netvrdím, že som spracoval všetky tieto informácie hneď správne, ale som vďačný za možnosť vidieť celý show biznis aj z druhej strany. A svoju účasť v súťaži vôbec neľutujem. V živote môžeme ľutovať len veci, na ktoré sme sa neodhodlali.


2/ Zvykol si sledovať aj ďalšie série Superstar? Ak áno, čo hovoríš na víťazov?

M: Ale áno, mňa to totiž celkom baví. Hlavne keď viem aj o veciach mimo kamery. Mám pocit, že úroveň spevákov sa s každou sériou zvyšovala. Čo sa týka víťazov, tak to veľmi neriešim. Nie je to o víťazstve, ale o tom, kto má inteligenciu a povahu robiť hudbu a veci s ňou súvisiace.


3/ Neskôr si zahviezdil v muzikále Fontána pre Zuzanu. Ako si sa k tejto role dostal? Ako si vychádzal s ostatnými hercami?


M: V jedno upršané ráno mi zazvonil mobil a ženský hlas sa ma opýtal, či by som nemal záujem ísť na konkurz do muzikálu. Nemal som ani štipku hereckého vzdelania, ale keďže som sa im typovo hodil ako r*ť na šerbeľ,  rozhodli sa, že to so mnou skúsia. Niečo hereckého v sebe od prírody mám, takže za 3 mesiace intenzívneho skúšania, zo mňa vykresali herca. S ostatnými som vychádzal skvele. Boli to 3 krásne divadelné roky v mojom živote, kde som spoznal veľa svojich už teraz blízkych priateľov.

 

4/ Myslím, že si mal pozitívne ohlasy na skladbu "Mohla by si"... Text piesne si zložil ty?

M: Text som zložil ja, ale pesnička ako taká by nevznikla bez Roba Grigorova. On k nej napísal hudbu, on z nej spravil song. Bez neho by to bola len ďalšia moja báseň. Navyše je to veselá skladba, ktoré ja písať neviem. Moja vlastná tvorba je skôr melancholická. Mnohým pripomína piesne Richarda Müllera. Skladba ako taká sa páčila aj keď sa z rôznych príčin, ktoré je tu zbytočné rozoberať, nikdy nedostala do Áčkových rotácii v rádiách.


5/ Chystáš v najbližšej dobe nejaké nové skladby pre svojich fanúšikov?

M: Mám desiatky skladieb na papieri, ďalšie desiatky nahraté ako demá. Problém je, že mám 25 rokov a veci, o ktorých píšem sú pre staršie publikum. Musím si počkať, kým do seba dorastiem. Blíži sa to.

Tak my ti prajeme veľa ďalších skvelých úspechov :)



Matej Koreň - Mohla by si